preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Prijevoz učenika

Priloženi dokumenti:
autobusne linije za ucenike.pdf

Jelovnik

Školska kuhinja pridržava pravo izmjene dnevnog rasporeda marende ili ručka u slučaju potrebe (kvar namirnica, kašnjenje u nabavi ili sl.).

Školsko zvono

Prvo zvono - 7:40

1. sat - 7:45 - 8:30 

(odmor 5 min.)

2. sat - 8:35 - 9:20 

(odmor 15 min.)

3. sat - 9:35 - 10:20 

(odmor 15 min.)

4. sat - 10:35 - 11:20 

(odmor 5 min.)

5. sat - 11:25 - 12:10 

(odmor 5 min.)

6. sat - 12:15 - 13:00 

(odmor 5 min.)

7. sat - 13:05 - 13:50

 

eduHr

Upisi.hr

Webmail

Jezični portal

Pravopis

eLektire

skole.hr

eMatica

Učilica

Vijesti

Razgovor s ravnateljem

 

Gospodin   Mato Vidović ravnatelj  je Osnovne škole Marije i Line dvadeset godina. S obzirom na njegovo bogato iskustvo rada u školi  kao profesora fizike, a zatim kao ravnatelja,   bili smo sigurni da nam ima mnogo toga reći.


 

 • Što je posao ravnatelja?

Ravnatelj  škole  jedna je od ključnih osoba u školi o čijoj sposobnosti i umijeću ovisi proces razvoja i kvaliteta rada škole  što se u konačnosti vidi kroz postignuća učenika, zadovoljstvo učitelja i lokalne zajednice. Znači, ravnatelj potiče i usmjerava realizaciju nastavnog programa, osigurava učiteljima svu potporu, kako materijalnu, tako i edukacijsku ne zaobilazeći uspješne reakcije na trajno promjenjive ciljeve i zadaće koje se pred školu postavljaju. Tada dolazi do izražaja njegova sposobnost. Najkraće rečeno, ravnatelj je pedagoški rukovoditelj i menadžer odgojno-obrazovne ustanove.

 • Što najviše volite u svome poslu?

Volim izazove, realizaciju novih programa i projekata, kao i uvođenje inovacija, ne samo u našu školu nego i u sustav školstva.

 • Je li posao ravnatelja težak?

Kao i posao učitelja,  posao  ravnatelja je  vrlo odgovoran  jer  rezultat rada ne dolazi preko noći. Težak je ako ga radite neodgovorno i bez volje. Tada vam ga  prepreke na koje nailazite čine teškim.

 • Sjećate li se koju ste prvu promjenu uveli u školu?

Da, sjećam se. Ukinuo sam ''boksove'' za cipele i papuče jer su se dešavale krađe, sakrivanja obuće, a i teško je bilo kontrolirati tko se izuo, a tko ne.

 • Jeste li danas zadovoljni stanjem u školi?

Jesam, zadovoljan sam vama učenicima, učiteljima, kao i okruženjem. To temeljim na činjenicama i spoznajama kakvo je stanje u drugim  školama u našoj domovini.

 • Čime se naša škola može ponositi?

Dio odgovora je već naveden. To ste vi i učitelji, kao i cjelokupno osoblje u školi. Mi smo jedna od rijetkih škola koja već 15 godina ima pet dana u tjednu kuhanu marendu i ručak što je  zasluga i osoblja u kuhinji škole.

 • Što smatrate svojim najvećim uspjehom?

Svakako je to višegodišnje vođenje ove odgojno-obrazovne ustanove, a posebno sam ponosan na organizaciju nastave početkom Domovinskog rata za 789 učenika prognanika i izgnanika iz svojih domova, kao i prihvat i smještaj učitelja za njih. Bila je to potpuno druga škola, radili smo u dvije smjene. Bio sam sudionik izrade programa rada za njih pri našem Ministarstvu.  Za svoj rad i zasluge odlikovan sam Redom Danice hrvatske s likom Antuna Radića 1995.  godine od prvog hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana,  što mi je vječita čast.

 • Što mislite o postignutim uspjesima učenika naše škole na raznim natjecanjima?

Ponosim se uspjehom učenika jer je njihov uspjeh i uspjeh učitelja koji rade s njima. Svake godine najmanje 15% učenika se visoko plasira na županijskim natjecanjima, mnogi su i sudionici i državnih natjecanja.

 • Koja su Vaša razmišljanja o budućnosti ove škole?

Škola se još više mora otvoriti prema sredini, mora se više ekološki osvijestiti i do kraja realizirati zadane programe. Mora biti prepoznatljiva od kulture ponašanja, odijevanja do pozitivnih nastupa na svim područjima.

 • Što nam možete reći o promjenama u hrvatskom školstvu?

Promjene u školstvu treba postupno uvoditi i njih trebaju predlagati škole, učitelji, djelatnici škola, a ne birokrati u uredima Ministarstva. Ja sam stalno uključen u neke projekte, ali to teško ide upravo zato što se ne poštuje ono što sam naveo. Mala matura nije nepoznanica, a Pravilnik o ocjenjivanju ima mnogo nelogičnosti, šalje poruku opravdanja za nerad učenika, premalo je u njemu istaknuta obveza učenja u kontinuitetu. To govorim odgovorno jer učitelji znaju svoj posao i treba naći drugi način da ih se kontrolira, a ne kritizira Pravilnikom koji bi trebali provoditi. Mislim da će uvijek stručnost  i praksa doći na vidjelo.

 • Kakav je danas položaj učitelja?

Težak je. Učitelji nisu adekvatno vrednovani, podcijenjeni  su i, na žalost, moraju se boriti za svoj ugled bez obzira na uspješnost u radu. Trebaju, odnosno trebamo mnogo truda uložiti u dokazivanje da radimo i kad nema vas učenika u školi. Mi smo osobe koje su samozatajne, zaljubljene u svoj poziv, ali mora se od nečega živjeti. Potrebno nam je vaše poštovanje, kao i poštovanje sredine i društva. Nikad položaj učitelja nije bio omalovažavan kao sada, ali bez obzira na to, mi časno izvršavamo, usuđujem se reći, svoje poslanje.

 • Hvala Vam što ste imali vremena za nas. Ponosni smo što smo učenici ove škole i što ste Vi naš ravnatelj.

                                                                                                      Novinarska grupa

                  Helena Fodor, Tomislav Kučina, Chiara Mekinić, Ariana ParipovićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Adela Granić   datum: 5. 11. 2010.

Tražilica

 


INkluzivne škole 5+


GDPR

Akti i dokumenti

Popis udžbenika 2017./2018.

Novo u knjižnici


Školski kalendar

Priloženi dokumenti:
kalendar 2017 2018.pdf


Raspored informacija


Dani otvorenih vrata


Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 2. 2011.

Ukupno: 2404507
Ovaj mjesec: 1802
Ovaj tjedan: 345
Danas: 14

Natječaji

 

 

 

 

 

 

 

 


Vrijeme u Umagu
preskoči na navigaciju