preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Školsko zvono

Prvo zvono - 7:40

1. sat - 7:45 - 8:30 

(odmor 5 min.)

2. sat - 8:35 - 9:20 

(odmor 15 min.)

3. sat - 9:35 - 10:20 

(odmor 15 min.)

4. sat - 10:35 - 11:20 

(odmor 5 min.)

5. sat - 11:25 - 12:10 

(odmor 5 min.)

6. sat - 12:15 - 13:00 

(odmor 5 min.)

7. sat - 13:05 - 13:50

 

eduHr

Upisi.hr

Webmail

Jezični portal

Pravopis

eLektire

skole.hr

eMatica

Vijesti

Erasmus +

2. TRANSNACIONALNI SASTANAK KOORDINATORA I UČITELJA NA CIPRU


Naš projekt kojim se valorizira kulturna baština s naglaskom na mitove i legende ušao je u drugu fazu i sve smo bliže definiranim ciljevima i rezultatima.

U prvoj godini  istraživali smo legende odlaskom na legendarna mjesta, na tematskim predavanjima ili na radionicama u gradskoj i školskoj knjižnici. Uistinu, veliku pomoć u realizaciji planiranih tema učiteljicama je pružila gđa Barbara Crnobori, pedagoginja Muzeja grada Umaga, koja je održala nekoliko zanimljivih radionica na terenu i u knjižnici.

Tako su u prvoj godini održana dva transnacionalna sastanka koordinatora iz 9 europskih zemalja: Hrvatske, Bugarske, Cipra, Grčke, Italije, Njemačke, Rumunjske, Slovačke i Turske tijekom kojih su u detalje definirane projektne aktivnosti u 2016./17. Transnacionalni sastanci su održani u Umagu u studenome 2015. i prošli tjedan u Nikoziji, na otoku Cipru. Projektni tjedni su dosad održani u Bugarskoj, Italiji i Njemačkoj i u njima je sudjelovalo ukupno 14 učenika naše škole i 6 učitelja. Nedavno smo dobili i mišljenje Nacionalne agencije za mobilnost i EU programe kojoj smo podnijeli godišnje izvješće i s ponosom objavljujemo da je agencija u ovoj fazi ocijenila projekt „veoma uspješnim“.

Tema sastanka na Cipru koordinatora i učitelja koji sudjeluju u projektu bila je odabrati najefikasniji  web alat za interaktivnu e-knjigu koja će sadržavati 10 poglavlja i nosit će naziv „P.L.A.C.E.S - a LOT in Europe“. Našu školu su predstavljale koordinatorica projekta Alenka Banić Juričić i defektologinja Sanja Hećimović Šestan. Svaka partnerska škola bit će autorica i nositeljica jednog od 9 poglavlja, a deseto poglavlje ispisat ćemo zajedno za vrijeme projektnog tjedna u Slovačkoj u ožujku 2017. Škole su se složile da taj web alat bude „Kotobee Author“ koji omogućuje umetanje raznih interaktivnih materijala koje su škole proizvele (video filmiće, kvizove, prezentacije, fotopriče, glogstere, e-knjige u drugim alatima, mp3 itd.). Nadalje, koordinatori su podnijeli izvješća vezano za inicijalne i godišnje evaluacije za učenike i učitelje u kojima navode što su novog tijekom trajanja projekta naučili i zašto ih rad u projektu veseli.

Dogovoren je sadržaj i utvrđeni datumi projektnih tjedna u Rumunjskoj i Slovačkoj u kojem će sudjelovati ukupno 10 učenika i 5 učitelja. 

Osim sastanka koordinatora, skup na Cipru sadržavao je i mnoge sadržaje kulturološko-edukativnog karaktera. Partneri su posjetili školu domaćina  „Periferiako Gymnasio“ koju pohađaju učenici iz obližnjih sela Pera Choriou i Nisou, a nalazi se u blizini mjesta Dali i glavnog grada Nikozije. Ciparska škola izrazila nam je dobrodošlicu prigodnim kulturno-umjetničkim programom  i počastila nas tradicionalnim ciparskim kolačima i slasticama. Obišli smo školu, upoznali se s načinom rada učitelja i obrazovnim procesom te razmjenili iskustva i mišljenja.

U sklopu posjeta organizirana su dva kraća izleta u slikovito mjesto Larnaku i arheološko nalazište Dali te jednodnevni izlet u Kolossi, gdje se nalazi nekadašnja utvrda viteza Templara iz vremena križarskih ratova. Sljedeća postaja bila je šetnja i fotografiranje  na jednoj od najljepših ciparskih plaža "Petra tou Romiou", gdje je,  prema grčkoj mitologiji, iz valova mora izronila božica ljubavi, Afrodita. Put nas je dalje vodio do drevne kraljevine Kourion s monumentalnim amfiteatrom iz 2. st. prije Krista na kojem se i danas organiziraju brojni koncerti i kazališne predstave. Izlet je završio u mjestu Pafos, poznatom kao stara prijestolnica Cipra u helenističkom i rimskom razdoblju, a danas slikovito mjesto na čijoj rivi se nalaze brojni riblji restorani, trgovine  i suvenirnice.

Ovo druženje s koordinatorima i učiteljima drugih škola u projektu obogatilo nas je novim spoznajama i vidicima te smo „napunili baterije“ za daljnji rad i realizaciju projektnih aktivnosti.  

Koordinatorica projekta: Alenka Banić Juričić, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Adela Granić   datum: 11. 11. 2016.

Tražilica

 


Školski kalendar

Priloženi dokumenti:
kalendar 2017 2018.pdf


Raspored informacija


Dani otvorenih vrata


Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 2. 2011.

Ukupno: 2355111
Ovaj mjesec: 3603
Ovaj tjedan: 113
Danas: 113

Natječaji

NOVO!!!

Objava natječaja za sljedeća radna mjesta:

1. Učitelja razredne nastave u produženom boravku , 1 izvršitelj na određeno puno radno vrijeme

2. Kuhar, 1 izvršitelj na neodređeno puno radno vrijeme

Natječaj traje od 25.09. - 03.10. 2017.

Tekst natječaja je moguće pregledati na linku ispod

______________________________________________________________________

 

NATJEČAJ za radna mjesta od 11. do 21.08.2017. godine – obavijest o sklopljenim ugovorima o radu temeljem suglasnosti Školskog odbora sa sjednice od 14.09.2017. godine.

 

1. Učitelj tehničke kulture i informatike, 1 izvršitelj na neodređeno puno radno vrijeme

- Marija VOJIĆ, VSS iz Umaga, za 22 sata tjednog ukupnog radnog vremena predmeta informatika

 

2. Učitelj engleskog i talijanskog jezika, 2 izvršitelja na neodređeno puno radno vrijeme

- Darija JAKIM, VSS iz Poreča, engleski jezik

- Tanja KERSIKLA, VSS iz Umaga, talijanski i engleski jezik

 

3. Učitelj prirode i biologije, 1 izvršitelj na neodređeno, nepuno radno vrijeme (25  sati tjedno)

- Nenad MIHELČIĆ, VSS iz Pule,  za 20 sati ukupnog tjednog radnog vremena, ugovor na određeno vrijeme najdulje do 5 mjeseci radi neudovoljavanja propisanim uvjetima

 

4. Učitelj edukator rehabilitator u Posebnom odjelu, 1 izvršitelj na neodređeno, puno radno vrijeme

- Jelena ZEC, VSS iz Umaga, ugovor na određeno vrijeme najdulje do 5 mjeseci radi neudovoljavanja propisanim uvjetima

 

5. Učitelj gitare u Glazbenom odjelu, 1 izvršitelj na neodređeno puno radno vrijeme

- Zdravko KRALJIĆ, VŠS iz Umaga, za 20 sati ukupnog tjednog radnog vremena. Ugovor na određeno vrijeme najdulje do 5 mjeseci radi neudovoljavanja propisanim uvjetima

- Sandra ŠUSTEREITER, SSS iz Umaga, za 8 sati ukupnog tjednog radnog vremena. Ugovor na određeno vrijeme najdulje do 5 mjeseci radi neudovoljavanja propisanim uvjetima

 

6. Učitelj harmonike u Glazbenom odjelu, 1 izvršitelj na određeno, nepuno radno vrijeme (4 sata dnevno) do isteka šk. 2017./2018. godine

- Davor KOVAČEVIĆ, VSS iz Buja , ugovor na određeno vrijeme do 60 dana odnosno do dobivanja suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja

 

7.  Spremačica u PŠ Babići, 1 izvršitelj na neodređeno, nepuno radno vrijeme (4 sata dnevno)

- Tamara MARKEŽIĆ, iz Umaga (Dolinci). Ugovor na određeno vrijeme do 60 dana odnosno do dobivanja suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja

 

8. Učitelj razredne nastave u produženom boravku, 2 izvršitelja na određeno puno radno vrijeme

- Sara MAJDAK, VSS iz Umaga. Ugovor je sklopljen na određeno vrijem do kraja nastavne 2017./2018. godine

- Iva KOVAČEC, VSS iz Umaga. Ugovor je sklopljen na određeno vrijem do kraja nastavne 2017./2018. godine

 

9. Učitelj flaute u Glazbenom odjelu, 1 izvršitelj na neodređeno, nepuno radno vrijeme (15 sati tjedno)

- nije bilo prijava na natječaj

 


Vrijeme u Umagu
preskoči na navigaciju