preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Erasmus+ obilježavanje

MJESEC LEGENDI


U sklopu Mjeseca legendi, koji je započeo u studenome i nastavlja se i dalje, prikazane su poznate umaške i istarske legende paralelkama prvih i drugih razreda te u nekim područnim školama i predmetnoj nastavi.

Drugi razredi  imali su priliku uživati u umaškim legendama iz opusa „Nomen est omen“ ili kako su naš Umag i gradovi Bujštine i Istre dobili svoje ime koje je učenicima prezentirala školska knjižničarka Jelena Paić. Ona im je također prikazala i legendu o Sipru koju je sa svojom jezičnom grupom istražila i obradila prof. Alenka Banić Juričić te legendu kako je sveti Peregrin postao zaštitnik grada Umaga, koju su svojim učenicima obradile učiteljice Aurika Matković i Marija Purišić. Sve navedeno knjižničarka Jelena je prikazala i učenicima 6. razreda, a 6. b razredu je prikazan i filmić o Savudrijskom svjetioniku ljubavi u kojem glume učenici iz školske Jezične grupe, a snimila ga je naša knjižničarka Adela Granić. Razrednica 7. d razreda je izrazila želju da njen razred pogleda umaške legende iz „Nomen est omena“, legendu o Sipru i legendu o Savudrijskom svjetioniku ljubavi.

Učiteljica Aurika Matković došla nam je u goste u centralnu školu te sa svojom grupom učenika prezentirala legendu o sv. Peregrinu u obliku lutkarske predstave koju je u sklopu projekta uspješno obradila zajedno s učiteljicom Marijom Purišić. Legenda je prikazana u Muzeju grada Umaga u obliku lutkarske predstave i snimljen video filmić.

Prvašići su nas posjetili u „velikoj školi“ u dvije grupe kako bi sa svojim učiteljicama i učiteljem pogledali doista zanimljivu legendu „Kako su vile gradile arenu, a divovi Hum“, koju su PŠ Kmeti i učiteljice Smiljka i Jasminka prikazale na prošlogodišnjoj božićnoj priredbi, a zatim je u svibnju snimljen video filmić u prirodi. U sklopu mobilnosti u Italiji, izrađena je i e-knjiga u alatu „storyjumper“. Učiteljica Smiljka Šantek Mekinić dovela nam je u posjet „pravu“ vilu i diva te donijela „pravu“ pulsku arenu te predivne crteže koje su izradili učenici PŠ Kmeti. Prvašićima je ispričala legendu, a potom su pogledali e-knjigu i video filmić koji je snimila Adela Granić.

Gornje legende predstavljene su tijekom prve godine projekta u raznim digitalnim oblicima: e-knjigama u alatu „storyjumper“, turističkim letcima, Power point prezentacijama i video filmićima.

Učiteljica Alenka predstavila je umaške i istarske legende u PŠ Babići i PŠ Juricani, a u drugom polugodištu planiraju se daljnje diseminacijske aktivnosti.

Alenka Banić Juričić, prof.

Fotografije pogledajte u Foto-galerijiPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Adela Granić   datum: 13. 12. 2016.

Tražilica

 


Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 2. 2011.

Ukupno: 2350102
Ovaj mjesec: 2243
Ovaj tjedan: 554
Danas: 49

Natječaji

JAVNI POZIV za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi

preskoči na navigaciju