preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Obilježavanje

Valentinovo u Gradskoj knjižnici Umag

u znaku ljubavnih legendi Erasmus+ projekta P.L.A.C.E.S.


Budući da smo ove godine htjeli uspostaviti suradnju s Gradskom knjižnicom Umag, knjižničarka Jelena Paić i prof. Alenka Banić Juričić osmislile su predstavljanje ljubavnih legendi Erasmus+ projekta P.L.A.C.E.S. u prostorijama knjižnice za učenika 3. a i 3. d razreda.

Knjižničarka Tihana s učenicima

Knjižničarka Tihana Dežjot Alessio provela je učenike u razgledavanje knjižnice. Nakon razgleda knjižnice, uvoda u legende  (što je legenda?),  Legendu o Rozamundi i pastiru iz brošure pročitala je Gloria Paić Hrbat, učenica 3.a razreda., a Legendu o Savudrijskom svjetioniku pročitao je David Poropad, učenik 3.d. razreda.

Gloria čita Legendu o Rozamundi i pastiru

Tada je knjižničarka Jelena govorila o kratkoj arheološkoj ekspediciji Jezične grupe na Siparis, objasnila nastanak brošure, prikazala kratki filmić u obliku PowerPoint prezentacije koji su izradili učenici istoimene grupe. Nakon svega prikazala je Legendu o Rozamundi i pastiru u Sroryjumper-u, e-knjizi koja je nastala u tom alatu s crtežima učenika.

Učenice glume baruna Mettrenicha i Giselle

Zatim je knjižničarka predstavila učenike 7. razreda, rekla je da oni sudjeluju u Erasmus+ projektu P.L.A.C.E.S. te da su svi oni negdje bili tijekom projektnih aktivnosti (Italija, Njemačka, Bugarska itd).

Kao uvod u Legendu o svjetioniku učenice Gaia Turina i Nina Posar su izvele "a cappella" pjesmu. Tekst pjesme i način izvedbe osmislila je Gaia Turina, učenica 7.b. Zatim su Gaia Turina, Lara Vottero i Nensi Soldan, učenice 7.b razreda izvele dijalog između barona Metternicha i Giselle, ljubavnog para iz legende. Tekst je osmislila Lara Vottero. Učenici su također mogli pogledati brošuru o legendi, saznati zanimljive podatke o Savudrijskom svjetioniku te prikazan im je filmić o navedenoj legendi, u kojoj su glumili naši učenici, a ljubavnu priču između baruna Metternicha i Giselle odrepali su Anes Šabanović, Nikola Klaj, Cevin Pančić i Dorian Milaković.

Gaia Turina i Nensi Soldan, 7.b

Voditeljica Novinarske grupe: Jelena Paić, prof. i dipl. knjižničar

Ostale fotografije pogledajte u Foto-galeriji.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Adela Granić   datum: 22. 2. 2017.

Tražilica

 


Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 2. 2011.

Ukupno: 2349506
Ovaj mjesec: 1647
Ovaj tjedan: 589
Danas: 9

Natječaji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

preskoči na navigaciju