preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marije i Line Umag

 > Naslovnica
Vijesti

Europski dan jezika 2018.

Autor: Jelena Paić, 28. 9. 2018.

OBILJEŽAVANJE EUROPSKOG DANA JEZIKA 2018.

Igrom, plesom, pokretom, recitacijom i pjesmom obilježili su učenici i njihove učiteljice OŠ Marije i Line, Umag Europski dan jezika. Čule su se riječi na različitim jezicima i to je upravo bio cilj predstaviti se pred publikom i skrenuti pozornost na važnost učenja jezika, promicati europsku kulturu i jezičnu raznolikost, te poticati cjeloživotno učenje jezika u školi i izvan nje.

Različitim aktivnostima bavili su se ovih dana učenici OŠ Marije i Line pripremajući se za obilježavanje ovog dana, Europskog dana jezika. Uredili su školu, učenici od 5. do 8. razreda zajedno s prof. Danicom Sardelić, rješavali kviz o jezicima u Europi, koji je u papirnatom i digitalnom obliku pripremila Alenka Banić Juričić. Na našoj web stranci postavljen je link u Kahoot formatu, pa okušajte svoje znanje. Prvi sat u školi učenici su preko razglasa zaželjeli dobar dan na različitim jezicima: njemačkom, češkom, ruskom, slovenskom, albanskom, makedonskom, talijanskom, engleskom, mađarskom, španjolskom, romskom, turskom, francuskom i hrvatskom jeziku. Pripremili su se za priredbu koja se odvijala u Gradu, na platou ispred Turističke zajednice. Čule su se riječi čakavštine, pjesmicu „Lipo je!“ izrecitirala je Tia Marković. učenica 2. a razeda, koju je pripremila  učiteljica Aurika Matković. Nakon toga učenici 2. d razreda otplesali su točku pod nazivom „Number Conga“ pod vodstvom učiteljice Željke Čikeš, a pripremila ih je učiteljica Tanja Kersikla. Recitaciju na njemačkom jeziku izveli su učenici 5. e razreda: Selma Pršić, Tea Medica, Anai Tani Tuđman, Ariena Abazagić, Niko Blašković, Alan Šćulac, Roan Vižintin i Vito Celić, a njih je pripremila učiteljica Marina Zelenika Majić. Učenici 2. a razreda pjevali su na engleskom jeziku „It's a house!“, uvježbala ih je učiteljica Vesna Srdoč Lekšan. Rea Thaqui, učenica 5. e razreda, recitirala je na albanskom jeziku pjesmicu „Lumi“, a pripremila ju je učiteljica Ivana Rumiha. Dora Saratlija, učenica 6. na razreda, otpjevala je pjesmu „Stay“ poznate pjevačice Rihanne, a pripremila ju je učiteljica Martina Baljak. Rea Zagorec i Rija Sinčić, učenice 6. a razreda, recitirale su pjesmicu na engleskom jeziku, kako njihovi učitelji provode vrijeme poslije posla. Pripremila ih je učiteljica Vesna Srdoč Lekšan. Učenici 4.a razreda otpjevali su veselu pjesmicu „Stop! Don't cross!“ pod vodstvom učiteljica Tamare Kleut i Nevenke Franjković. Učiteljica Martina Baljak pripremila je Miju Pretulu, 6. a razred, u recitiranju pjesmice poznatog pjesnika Josefa Valcava Sladeka „Lesni Studánka. Anel Martinović i Ria Ružić, učenici 6. a razreda, izrecitirali su poznatu pjesmu Drage Gervaisa, „Pipa“, na čakavskom i talijanskom jeziku i njih je pripremila učiteljica Vesna Srdoč Lekšan. Bernarda Šverko, učenica 6. a, pročitala je na engleskom jeziku svečano Školsko obećanje, a pripremila ju je učiteljica Vesna Srdoč Lekšan.

Voditeljice našeg programa Ines Čikeš i Astrid Zubin, učenice 8. b razreda, pozdravile su nas na različitim jezicima, čulo se: Doviđenja!, Arrivederci!, Goodbye!, Auf  Wiedersehen!, sa željom da se vidimo sljedeće godine.

Grad Umag i Festum pomogli su realizaciji naše male priredbe i počastili naše male zvijezde.

Hvala svima i, zaista, do sljedeće godine!

                                                                                              Tamara Kleut, prof.

Foto: Jelena Paić, prof. i dipl. knjižničar

Link za Kahoot kviz:

https://create.kahoot.it/details/european-day-of-languages/4fa0da3c-e41b-4f6d-a508-17d9252790eb
Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 

GDPR
Akti i dokumenti
Popis udžbenika 2019./2020.
INkluzivne škole 5+

Katalog

Novo u knjižnici

Školski kalendar

Školski kalendar za školsku godinu 2019./20.

Priloženi dokumenti:
preuzmi.png
Plan nadoknade nastave.jpg

Raspored informacija

Dani otvorenih vrata

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 2. 2011.

Ukupno: 2501038
Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 2. 2011.

Ukupno: 2501038
Ovaj mjesec: 6637
Ovaj tjedan: 1597
Danas: 168
Natječaji

 

 

 

 

24. prosinca 2019. objavljeni su natječaji za radna mjesta : kuhar/ica na određeno puno radno vrijeme, učitelj/ica razredne nastave u PŠ Juricani na određeno puno radno vrijeme radi zamjene, učitelja/ice Slovenskog jezika i kulture po Modelu c i javni poziv za pomoćnike u nastavi za 3 izvršitelja . Natječaji su otvoreni do 9. siječnja 2020. godine. Više o informacija o natječajima dostupno je pod rubrikom "Natječaji za radna mjesta i javni pozivi"

Vrijeme u Umagu
CMS za škole logo
Osnovna škola Marije i Line Umag / Školska 14, HR-52470 Umag / os-marijeiline-umag.skole.hr / ured@os-marijeiline-umag.skole.hr
preskoči na navigaciju