preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Prijevoz učenika

Priloženi dokumenti:
Autobusne linije za ucenike.pdf

Jelovnik

Školska kuhinja pridržava pravo izmjene dnevnog rasporeda marende ili ručka u slučaju potrebe (kvar namirnica, kašnjenje u nabavi ili sl.).

Školsko zvono

Prvo zvono - 7:40

1. sat - 7:45 - 8:30 

(odmor 5 min.)

2. sat - 8:35 - 9:20 

(odmor 15 min.)

3. sat - 9:35 - 10:20 

(odmor 15 min.)

4. sat - 10:35 - 11:20 

(odmor 5 min.)

5. sat - 11:25 - 12:10 

(odmor 5 min.)

6. sat - 12:15 - 13:00 

(odmor 5 min.)

7. sat - 13:05 - 13:50

 

eduHr

Upisi.hr

Webmail

Jezični portal

Pravopis

eLektire

skole.hr

eMatica

Učilica

Vijesti

Božićna predstava

Božićna predstava naše škole ''Božićna priča'' oduševila publiku

 


U srijedu, 19. prosinca održana je božićna predstava naše škole pod nazivom ''Božićna priča''. Inspiracija za predstavu bila je knjiga Charlesa Dickensa ''Božićna priča'' koja govori o gramzivom i škrtom starcu koji mrzi Božić i zanima ga samo posao i novac. Susreće se s duhovima koji ga vode u prošlost, sadašnjost i budućnost. Kroz priču nastaje katarza i on se na kraju mijenja u pozitivnom smislu, zavoli Božić i postaje bolja osoba koja pomaže drugima.

Ideju da se predstava odigra upravo prema tom scenariju pokrenula je voditeljica priredbe, knjižničarka Jelena Paić. Cijeli projekt započeo je još početkom ove školske godine kad je v. d. ravnateljica Katarina Crnković Polić podržala ideju i od tada je sve krenulo.

Na prvim sastancima raspodijelili su se zadaci i zaduženja koja su se tijekom daljnja tri mjeseca nadopunjavala i nadograđivala novim idejama. Knjižničarke Jelena Paić i Maja Lalić napisale su i razradile scenarij u 7. scena. Zatim je bilo potrebno osmisliti scenografiju u koju se odmah uključila učiteljica likovne kulture Sabrina Fatorić koja je petkom 2 školska sata održavala radionice sa učenicima koji su željeli sudjelovati u stvaranju scenografije, izradi kulise i svih potrebnih rekvizita. Pozadinsko platno koje je krasilo cijelu priredbu izradila je također učiteljica Sabrina Fatorić. U pripremi glavnih glumaca sudjelovale su Jelena Paić, Maja Lalić, Snježana Paripović sa svojim razredom i Manda Vuk sa svojom grupom učenika vjeronauka. U izradi kostima sudjelovali su Magda Pretula za 2. b razred, Martina Bulić za 2. d razred, Aurika Matković s roditeljima za 2. a razred i Sanja Ošaben za 2. c razred. Ostali kostimi nastajali su tako da su svi uključeni u predstavu zajedno sa roditeljima izvlačili odjeću iz vlastitih garderoba koja oslikava duh tog vremena u kojem se zbiva radnja priče. Učiteljica glazbene kulture Mirela Zemčak osmislila je i pripremila nastupe školskog zbora. Učiteljice Aurika Matković, Sanja Ošaben i Željka Čikeš pripremile su plesne točke Ples duhova (2. a), Pahuljice padajte (2. c) i Menuet ( 2. d), a učenice Keisha Kučina Kraljević (4. b) i Eliza Racman (4. c) otplesale su baletnu točku iz Orašara koju je pripremio Nicolae Vasc. Božić kuca na vrata glazbena je točka koju su izveli 3.a, 3. c i 3. d, a pripremali su ih učitelji Marija Purišić, Dragan Purišić i Nevenka Balenović. Učiteljica Diana Bogojević uvježbala je svoj 3. b razred koji je izveo glazbenu točku Pahuljice padajte. Učitelj hrvatskog jezika Božidar Cvenček pripremao je govor pripovjedačice Laure Jeger. Jedan dio scenskih rekvizita izradila je i učiteljica Barbara Lakošeljac Dokoza, a učiteljica Nevenka Franjković je sa svojim učenicima izradila pahulje koje su krasile pozornicu. Snimanje predstave omogućio je projekt Erasmus + Love life uz podršku učiteljice engleskog jezika Alenke Banić Juričić.

Zahvaljujemo svima koji su bili dio ove Božićne priče.

Posebne zahvale idu našim glumcima koji su naporno vježbali i koji su svojom izvedbom oduševili publiku. Duh Božića i njegove vrijednosti osjetile su se među svim prisutnima.

 

Glumili su:

VEDRAN BURŠIĆ kao GOSPODIN SCROOGE

MIHAEL BUŠIĆ kao PISAR BOB

ANTONIJA MALETĆ kao JASMINA MARLEY i DUH BUDUĆNOSTI

RIJA SINČIĆ kao SCROOGEVA NEĆAKINJA

NOA NEMAZ kao DUH PROŠLOSTI

FRAN KOLAR kao DUH SADAŠNJOSTI

IVAN ZUBIN i IVAN RODIN kao DVA DEBELA MUŠKARCA

KARLO ŠIMIĆ kao MALI TOM

REA ZAGOREC kao BOBOVA SUPRUGA

MIA PRETULA kao MARTA

BERNARDA ŠVERKO kao BOBOVA MALENA KĆER

VITA RAŠIN kao SCROOGEVA ZARUČNICA

MIŠEL BOSE kao MLADI SCROOGE

LUNA KOVAČEVIĆ kao SCROOGEVA SESTRICA

MIHAEL MIKOLČEVIĆ kao MALENI SCROOGE

DAVID NEDIĆ kao DJEČAK S ULICE

UČENICI 2. B RAZREDA KAO TRGOVCI I ŽENE

KARLO MURANOVIĆ, NOA BENOLIĆ, VEDRAN GALOVIĆ i FILIP PIOL kao STATISTI

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Maja Lalić   datum: 20. 12. 2018.

Tražilica

 


INkluzivne škole 5+


GDPR

Akti i dokumenti

Popis udžbenika 2017./2018.

Katalog


Novo u knjižnici


Školski kalendar

Školski kalendar za školsku godinu 2019./20.

Priloženi dokumenti:
preuzmi.png


Raspored informacija


Dani otvorenih vrata


Kalendar
« Kolovoz 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 2. 2011.

Ukupno: 2461837
Ovaj mjesec: 1743
Ovaj tjedan: 583
Danas: 44

Natječaji

 

 

 

 

Osnovna škola Marije i Line, Umag , S.E."Marija i Lina" Umago dana 9. kolovoza 2019. objavljuje javni poziv za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi/ stručno komunikacijskog posrednika za učenike s teškoćama u razvoju. Potražujemo 12 izvršitelja.

Javni poziv se nalazi u privitku.


Vrijeme u Umagu
preskoči na navigaciju