2018-03-01 11:30:05

Natjecanja

Uspjesi naših učenika na županijskim natjecanjima

iz stranih jezika

Županijsko natjecanje iz talijanskog jezika

U ponedjeljak, 22. siječnja 2018. održano je Školsko natjecanje iz talijanskog jezika na kojem je sudjelovalo sveukupno 14 učenika 8. razreda pod mentorstvom profesorica Tamare Kleut, Jasenke Ružić te Martine Baljak. Od četrnaest učenika na Županijsko natjecanje pozvano je njih devetero. Županijsko natjecanje održano je 23. veljače u Talijanskoj osnovnoj školi "Bernardo Benussi" u Rovinju.

Učenici su se natjecali u dvije kategorije te postigli iznimne rezultate. U kategoriji A učenica 8.b razreda Melany Jugovac osvojila je 3. mjesto, u kategoriji C 3.mjesto dijele učenice Jenny Bartolić (8. c) i Lara Vottero (8. b), 2.mjesto osvojila je učenica 8. a razreda Nina Posar te je 1. mjesto osvojila učenica 8. b razreda Nicole Martinović.

Državno će se natjecanje održati od 19. – 21. travnja 2018.

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika

Natjecanje se održalo u utorak, 20. veljače 2018. u Osnovnoj školi „Vazmoslav Gržalja“ Buzet.  Rješavali su se testovi sa zadacima slušanja i čitanja s razumijevanjem te poznavanja vokabulara i jezičnih i gramatičkih struktura, a ukupno je sudjelovalo 25 učenika osmaša iz Istarske županije.

Našu školu predstavljali su Gaia Turina i Adam Sabljak, oboje iz 8. b razreda, u pratnji mentorice Alenke Banić Juričić, prof. engleskog jezika. Oni su pravo na odlazak na Županijsko natjecanje stekli prelaskom praga od 53 boda (od ukupno 60 bodova) ostvarenih na školskom natjecanju.

Gaia Turina plasirala se na visoko 2. mjesto (bodovi 87/100), a Adam Sabljak zauzeo je 9. mjesto. 

Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika

Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika održalo se 21. ožujka 2018. u Osnovnoj školi „Tar“ na kojem su sudjelovale četiri učenice naše škole. Učenice Nicole Martinović, Nensi Soldan i Gaia Turina iz 8. b te Linda Marić iz 8. c razreda natjecale su se u kategoriji 2, što znači da nastavu njemačkog jezika pohađaju kao izborni predmet od četvrtog do osmog razreda. U istoj kategoriji učenica Nensi Soldan osvojila je visoko drugo mjesto u županiji, Nicole Martinović treće, Gaia Turina peto te Linda Marić šesto mjesto.

Svim učenicima zahvaljujemo na sudjelovanju i predstavljanju naše škole te im od srca čestitamo i želimo još mnogo uspjeha na natjecanjima koja slijede.

 


Osnovna škola Marije i Line Umag