2019-06-28 09:31:43

Erasmus+ Love Life

Radionica za Erasmus+ grupu učenika „Ogledalo boja“

 

Kao šlag na kraju cijele priče „Love yourself“, 13. 6. 2019. održana je radionica „Color Mirrors - Ogledalo boja“ za Erasmus+ grupu učenika pod vodstvom terapeutkinje bojama Branke Ribarić. Radionicu je u dogovoru s koordinatoricom projekta, učiteljicom Alenkom, predložila i organizirala učiteljica Sanja Ošaben. Gospođa Branka podučila je ukratko učenike o značenju boja i njihovom utjecaju boja na naš život. Učenicima je pojasnila da se boje nalaze svuda oko nas, a i na nama samima (boja kose, očiju...)  Govorila je o frekvencijama boja koje se šire prostorom, dodiruju i isprepliću s drugim frekvencijama te tako utječu jedna na drugu.

Napomenula je učenicima da bi trebali smanjiti vrijeme provedeno pred raznim ekranima i više se okrenuti jedni drugima, tj. okrenuti se zajedničkom druženju. Istaknula je da trebamo poboljšati međusobnu komunikaciju. Iz intenzivnije komunikacije razvija se i želja za dobrobit drugih, čime treba što više težiti .

Za komplet boja koje je donijela sa sobom rekla je da svaka ima svoje značenje. Svaki je učenik odabrao svoju boju i prema odabranoj boji terapeutkinja je objasnila njezino značenje za svakog pojedinca. Putem odabranih boja navela je učenike da pozitivno razmišljaju o sebi i nabrojala načine na koji mogu pozitivno iskoristiti svoje potencijale. Radionica je trajala jedan sat uz mnoštvo pozitivnih poruka prema pojedincu, grupi, ali i ljudima općenito. Po reakciji i zanimanju učenika, vidjeli smo da im se radionica jako svidjela.

 

 

Autorice teksta:

Sanja Ošaben i Alenka Banić Juričić

 

Preuzeto sa službene Facebook stranice projekta Erasmus+ Love Life koju vodi koordinatorica projekta za našu školu Alenka Banić Juričić, prof. mentor.

 


Osnovna škola Marije i Line Umag