2019-10-30 10:44:04

Erasmus+ Love Life

Svjetski dan mentalnog zdravlja u 3. a razredu 

Svjetski Dan mentalnog zdravlja obilježili smo 10. listopada s aktivnostima koje je sprovela učiteljica Aurika Matković u svom 3. a razredu. Učiteljica je pozvala u goste branku Ribarić, djelatnicu Doma za starije i nemoćne osobe u Umagu koja je učenicima predstavila dobrobiti zvučne terapije ili masaže. 

Govor učiteljice Aurike:
„Mens sana in corpore sano“ - u zdravom tijelu zdrav duh i obrnuto. Sami možemo utjecati na svoje zdravlje. Više stresa, više bolesti. Stoga se moramo čistiti, prazniti. Ne nakupljati u našoj glavi razne nećistoće. Kao kad u kući i razredu ispraznimo koš za smeće. U novije vrijeme za čišćenje uma i u borbi protiv nekih bolesti pomaže i Zvučna terapija, zapravo zvučna masaža. U tome nam pomažu posebne posude koje proizvode niže ili više tonove ovisno o tome što želimo postići. One proizvode zvuk i vibraciju koja prolazi našim tijelom i tako masira određeni dio tijela. Pored različitih ljudi/osoba proizvodi se različiti zvuk ili pak zvuk traje duže ili kraće. U mnogome pomaže i u koncentraciji za koju imamo malu metalnu, posebno izrađenu posudu, koja proizvodi specifične visoke tonove. Bilo je izuzetno zanimljivo i stoga smo gospođu Branku pozvali da nam dođe u goste još nekoliko puta kako bi još odradili koju zvučnu terapiju kako bi nam poboljšalo koncentraciju. Vježbe koncentracije radim redovito pogotovo na satovima tjelesne i zdravstvene kulture, sata razrednika i glazbene kulture te smatram da će uz pomoć zvučne terapije, učenici postići bolji uspjeh i još bolju koncentraciju."

 

Preuzeto sa službene Facebook stranice projekta Erasmus+ Love Life koju vodi koordinatorica projekta za našu školu Alenka Banić Juričić, prof. mentor.


Osnovna škola Marije i Line Umag