2020-02-11 08:56:28

Erasmus+ Love Life

Erasmus+ Love Life u Umagu

Prvi dan - ponedjeljak, 10. veljače 2020.

 

U našoj školi provodi se dvogodišnji međunarodni projekt Erasmus+ Love Life (Volim život), čija je tema razvoj emocionalne inteligencije kod sudionika u projektu te podizanje svijesti o važnosti ove vrste inteligencije za što uspješniju kvalitetu življenja i socijalizacije u društvu.

Nakon što su naši predstavnici, učenici i učitelji, u veljači prošle godine boravili u Monopoliju u Italiji te ove godine u studenom u Marousiju kraj Atene (Grčka), ovaj tjedan je naša škola domaćin partnerskim školama iz Njemačke, Italije, Grčke i Poljske, obzirom da smo zaduženi za uspješnu provedbu modula 4. projekta, koji nosi naziv „Love your Mind“.

Tako je u nedjelju, 9. veljače, u Umag doputovalo 13 učitelja i 20 učenika. Na žalost, dva učenika iz Italije su se razboljela, tako da ne mogu prisustvovati projektnim aktivnostima u Umagu.

Hrvatski modul „Voli svoj um“ usmjeren je ka podizanju inteligencije, koncentracije i mentalnog blagostanja učenika i učitelja, tako da će naše projektne aktivnosti cijeli tjedan biti usmjerene ka treniranju mozga (Brain Gym). Učenici i učitelji će sudjelovati u detaljno i pomno razrađenim radionicama čiji su voditelji naši učitelji, školska psihologinja ili vanjski suradnici. Izdvojila bih CSI Umag, Brain Gym, natjecanje u igranju šaha i sudokua, glazbom i plesom do mentalnog blagostanja, upoznavanje staro-hrvatskog pisma glagoljice, IKT radionice, Oblak osjećaja ... Održat ćemo ili ćemo prisustvovati brojnim stručnim predavanjima - Gardnerova teorija višestrukih inteligencija (školska psihologinja), predavanje Dr. Ranka Rajovića „NTC pristup poučavanju darovitih učenika“ , a u četvrtak odlazimo u razgled Rijeke, Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu, gdje ćemo imati predavanje i radionicu o emocionalnoj inteligenciji na Filozofskom fakultetu – Odsjek za psihologiju, te u popodnevnim satima, interaktivnu radionicu i posjet Planetariju u Centru za astronomiju u Rijeci.

U petak ćemo tjedan zaokružiti obilježavanjem Dana zaljubljenih, Sv. Valentina, u Talijanskom kulturnom centru „Fulvio Tomizza“  te posjetom talijanskoj osnovnoj školi „Galileo Galilei“.

Autor:

Alenka Banić Juričić, prof. mentor

Školski koordinator projekta Erasmus+

 

U ponedjeljak, 10. veljače započeli smo Erasmus+ Love Life radni tjedan u našoj školi. Radni program prvog dana za učenike i učitelje bio je:

 

Dobrodošlica ravnateljice

Oblak osjećaja (pametni telefoni, alat Mentimer - voditeljica Alenka Banić Juričić)

Love Life: Brain Gym (pametni telefoni i Wordwall – voditeljica Alenka Banić Juričić)

Radionica: Vjeruješ mi, vjerujem Ti (voditeljice Tamara Kleut, prof. i Mirela Jovičić, prof.)

Radionica: Brain Power (vježbe koncentracije i opuštanja; voditeljica Željka Čikeš, licencirana „Relax Kids“ trenerica; Tamara Kleut za prijevod na EJ)

Radionica: Mentalno blagostanje - Mudrost ogledala boja (voditeljica Branka Ribarić, ovlaštena trenerica; Alenka Banić Juričić prevodi).

Gardnerova teorija višestrukih inteligencija (predavanje održala psihologinja Jelena Rukavina)

IKT radionica: Canva, Storyjumper, Mentimer, Wordwall

1. Storyjumper i Wordwall – Alenka Banić Juričić

2. Canva i Mentimer – Martina Baljak i Jelena Rukavina

Prijem kod gradonačelnika u gradskoj vijećnici

Vođeni razgled Umaga (Barbara Crnobori, muzejska pedagoginja )

 

Autor:

Alenka Banić Juričić, prof. mentor

Školski koordinator projekta Erasmus+

 

Foto: Maja Lalić, Martina Baljak i Jelena Paić


Osnovna škola Marije i Line Umag