2020-02-17 10:29:43

Erasmus+ Love Life

Erasmus+ Love Life u Umagu

Peti dan - petak, 14. veljače 2020.

 

U petak, 14. veljače, posljednji dan Erasmus+ Love Life tjedna obilježili smo u znaku Valentinova u dvorani Zajednice Talijana  F. Tomizza pod organizacijom školske knjižnice. Nakon pozdrava dogradonačelnice Floriane Bassanesse krenuli smo sa sljedećim radnim programom koji je otvorila Alenka Banić Juričić, a vodila knjižničarka Jelena Paić.

Glazbeni program (naša Glazbena škola i gostujuća talijanska škola)

My Sweet Valentine – čitanje najboljih radova nakon provedenog natječaja za učenike (pjesmice u akrostihu i mezostihu; zagonetke, anagrami, mozgalice)

Mentori najboljih radova: Alenka Banić Juričić, Mirela Jovičić, Tamara Kleut, Darija Jakim, Martina Baljak, Tea Kolarić Deklić, Smiljana Šantek Mekinić, Maja Lalić i Jelena Paić.

Nakon obilježavanja Valentinova u Dvorani Zajednice Talijana, posjetili smo talijansku Osnovnu školu „Galileo Galilei“ gdje su nas ugodno dočekali s prigodnim programom i slatkom zakuskom. Po povratku u našu školu, nakon ručka uputili smo se prema Katoru vožnjom turističkim vlakićem.

Na kraju dana, cijeli tjedan zaokružili smo druženjem domaćih i gostujućih učitelja i učenika s roditeljima domaćinima uz prigodnu zakusku pa smo tome upriličili i nastup umaškog folklornog društva (Vlatko Možar i učenici).

Učenici su pisali poruke o svojim osjećajima koje su doživjeli tijekom cijelog tjedna i ostavljali ih na Srce prijateljstva koje je izradila učiteljica Željka Čikeš. 

Na kraju su ravnateljica Sanja Zakinja i koordinatorica projekta Alenka Banić Juričić podjelile potvrde o sudjelovanju, srca od keramike i vrečice lavande svim gostujućim učenicima i učiteljima. Keramička srca izradila je prof. Danica Sardelić, a vrečice lavande prof. Anita Pijak.

Gostujući učitelji i učenici pohvalili su organizaciju kako učitelja uključenih u projekt tako i učenika koji su ugostili strane učenike. Novostečena prijateljstva dala su poseban doprinos ovom projektu i pružila jedno nezaboravno iskustvo svima.

Autor:

Alenka Banić Juričić, prof. mentor

Školski koordinator projekta Erasmus+

 

Fotografije: Maja Lalić, Jelena Paić, Martina Baljak i Alenka Banić Juričić


Osnovna škola Marije i Line Umag