preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marije i Line Umag

Vijesti

Erasmus+ Love Life

Autor: Maja Lalić, 30. 10. 2018.

Aktivnosti u rujnu i listopadu u sklopu projekta

Erasmus+ „Love life“

 

Naša škola jedna je od pet škola uključenih u novi projekt Erasmus+ „Love life“, a s radom smo započeli od 1. rujna 2018.

Koordinatorica projekta za našu školu, prof. Alenka Banić Juričić predstavila je navedeni projekt na: sjednici Učiteljskog vijeća, Vijeću roditelja, Vijeću učenika i na roditeljskom sastanku za 6. i 7. razrede. Sljedeći naš zadatak bio je oformiti školski Erasmus tim od dvadesetak učitelja i stručnih suradnika te smo održali prvi radni sastanak u rujnu.

Diseminacija informacija važan je dio svakog projekta pa smo tako objavili  vijest o projektu na školskoj web stranici i u medijima, kao što ćemo to činiti i ubuduće.

U suradnji s učiteljicom likovne kulture Sabrinom Fatorić kreirali smo Erasmus kutak u prizemlju škole. S učiteljima iz Erasmus tima izradili smo panoe u prizemlju i na katu CŠ te u PŠ Juricani i Kmeti. Na Danima otvorenih vrata 1. listopada 2018. Koordinatorica i učenici u projektu podijelili su brošuru o projektu roditeljima, učenicima i razrednicima viših razreda kako bismo školsku i lokalnu zajednicu upoznali s ciljevima projekta.

Objavili smo natječaj s propozicijama na prigodnim plakatima i na web stranici škole za izradu loga projekta i prezentacija o Umagu i o školi.

Kako je tema našeg modula „Love your Mind“ (Voli svoj mozak) obilježili smo Svjetski dan mentalnog zdravlja 10. listopada na Vijeću učenika i na roditeljskom sastanku za 6. i 7. razrede pod vodstvom školske psihologinje Jelene Rukavine koja je izradila i zalijepila atraktivne plakate s porukama na temu mentalnog zdravlja po zidovima škole. Učiteljica Aurika Matković je sa svojim razredom napravila plakat povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja te plakat prezentaciju o školi i gradu Umagu.

Učiteljica Danica Sardelić je s učenicima 7. i 8. razreda izrađivala tijekom rujna i listopada na satovima likovne kulture naše prijedloge za zajednički logo projekta. U četvrtak, 25.10. 2018. komisija u sastavu: koordinatorica projekta, prof. Alenka Banić Juričić, školska psihologinja Jelena Rukavina te prof. Danica Sardelić, odabrala je između stotinjak pristiglih radova iz razredne i predmetne nastave jedan najbolji rad iz RN, dva najbolja rada iz PN i dva digitalna uratka iz PN koje je tog istog dana koordinatorica poslala glavnom koordinatoru projekta u Njemačku. Kao najbolji prijedlozi za zajednički logo projekta odabrani su: likovni uradak učenica iz 8.c razreda - Mateje Možar i Ane Šverko, rad učenice 8.b - Ines Čikeš, sve pod mentorstvom prof. Sardelić, rad učenice 2. razreda Marine Bošnjak iz PŠ Kmeti pod mentorstvom učiteljice Smiljke Šantek Mekinić te dva digitalna rada učenika Ivana Pijka, 8.b i učenice Anje Pavlović, 8.e.

Glavni koordinator iz Njemačke odabrao je 2 najbolja loga od 5 predloženih: digitalni logo koji je izradio učenik Ivan Pijak i logo (crtež+ kolaž tehnika) koji su izradile učenice Matea Možar i Ana Šverko.Trideset učenika naše škole sudjelovalo je u online glasovanju, a rezultate za najbolji logo svih škola partnera još očekujemo.

Jelena Paić, prof. i dipl. knjižničar

Učenici 2. a razreda prezentiraju plakat o Umagu (Učiteljica mentorica: Arurika Matković).

 

Učenici 2. c razreda prezentiraju logo projekta (Učiteljica mentorica: Sanja Ošaben).

 

Rad Marine Bošnjak, učenice 2. razreda PŠ Kmeti pod mentorstvom učiteljice Smiljke Šantek Mekinić.

 

Razigrani i kreativni učenici 2. i 3. razreda PŠ Kmeti, učiteljice Smiljke Šantek Mekinić.

 

 

Logo uradak učenice Ines Čikeš, 8.b razred, proglašen drugim najboljim radom.

 

Logo uradak učenica Mateje Možar i Ane Šverko iz 8.c. Od svih likovnih radova viših razreda ocijenjen je kao najbolji! 

 

Digitalni uradak učenika Ivana Pijka, 8.b. Rad je odabran među najbolja dva.

 

Digitalni uradak učenice Anje Pavlović, 8.e. Rad je odabran među najbolja dva.

 

 

U nastavku možete pogledati plakate koje je izradila psihologinja Jelena Rukavina za  Dan mentalnog zdravlja u alatima Canva i PaintNet.

 

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 

GDPR
Akti i dokumenti
Popis udžbenika 2020./2021.
INkluzivne škole 5+

Katalog

Novo u knjižnici

Školski kalendar

Školski kalendar za školsku godinu 2020./2021.

Raspored informacija

Dani otvorenih vrata

Natječaji

 

 

 

 

Trenutno nema raspisanih natječaja za radna mjesta.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 2. 2011.

Ukupno: 2569629
Ovaj mjesec: 8022
Ovaj tjedan: 277
Danas: 2
Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 2. 2011.

Ukupno: 2569629
Vrijeme u Umagu
CMS za škole logo
Osnovna škola Marije i Line Umag / Školska 14, HR-52470 Umag / os-marijeiline-umag.skole.hr / ured@os-marijeiline-umag.skole.hr
preskoči na navigaciju