preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marije i Line Umag

Vijesti

Erasmus+ Love Life

Autor: Maja Lalić, 20. 3. 2019.

Tjedan mozga

Ove godine od 11. do 17. ožujka obilježen je Tjedan mozga u našoj školi kroz različite aktivnosti.

U razrednoj nastavi sudjelovale su učiteljice: Aurika Matković, Sanja Ošaben, Željka Čikeš i Marina Batalija.

Učenici 2. a razreda sa svojom učiteljicom Aurikom Matković obilježili su Tjedan mozga nastavnim radom u korelaciji sa svim nastavnim predmetima. Nakon što su odradili nastavnu jedinicu Odgovornost za zdravlje i odgovorno ponašanje razgovarali su o odgovornom ponašanju prema vlastitom tijelu, oblikovali krug prijateljstva i provodili vježbe disanja i koncentracije, ispunili krug osjećaja u kojem su učenici bojali svoj dio kruga bojom kojom su izrazili svoje raspoloženje, pjevali pjesmu Hoki poki uz pokrete u kojoj se spominju djelovi tijela. Iz Prirode i društva obradili su sadržaje o djetetu, glavnim dijelovima tijela, zdravlju tako da su se i na tim satovima vezali za projekt Erasmus odrađujući listiće: Piramida pamćenja i Kako slijedimo upute. Posvećeno Tjednu mozga na roditeljskom sastanku učiteljica Aurika održala je predavanje Kako pomoći djeci da si sami pomognu (Pamćenje – Čudesna pojava).

 

Sanja Ošaben je sa svojim učenicima 2. c razreda obilježila Tjedan kroz različite aktivnosti. Učenici su tijekom cijelog tjedna rješavali Mozgalice, vježbe Brain gym-a, igrali su razne društvene igre kao šah u Školskoj knjižnici, zatim igra Tangram te ostale igre koje potiču naš mozak na rad i na razmišljanje. Izradili su zajednički plakat na temu Tjedan mozga.

 

Učenici 2. d razreda su s učiteljicom Željkom Čikeš na satu glazbene kulture istraživali povezanost glazbe i mozga. Tako su na satu slušali skladatelja Nikolaja Rimski Korsakova i njegovu skladbu Bumbarov let. Nakon odslušane skladbe učenici su dobili različite zadatke u kojima je glazba pokretala mozak. Na satu likovne kulture dobili su likovni problem koji je poticao usmjeravanje pažnje. Kako bi poboljšali tehniku čitanja, na satu hrvatskog jezika radili su vježbe za brzo čitanje. Učenici su upoznali razvoj mozga tijekom cijelog svog života na satu razredne nastave.

 

Aktivnosti u 4. b razredu pod vodstvom učiteljice Marine Batalije provodile su se kroz igre: Detektivska priča, Zagonetke i pitalice i  šah. Rješavali su zanimljive matematičke i problemske zadatke na satu matematike, Mozgajmo zajedno!

 

U predmetnoj nastavi također su se provodile različite aktivnosti. Učiteljica Mirela Zemčak odradila je Body percussion s učenicima 7. razreda.

Učiteljica Tamara Kleut je s učenicima 1. razreda igrala igru Memory.

 

Učenici 5. razreda su s učiteljicom Martinom Baljak izrađivali plakat na temu Tjedan mozga. Učenici su sami izabrali 5 riječi koje ih asociraju na zadanu temu (pametan, mozak, razmišljati i sl.). Zadatak je bio prevesti pojmove na strane jezike (engleski, njemački i talijanski) pomoću rječnika te izraditi križaljku. Križaljka je izrađena na plakatu te će se nalaziti u hodniku tako da bude dostupna svim učenicima škole te da se svi koji žele mogu upustiti u rješavanje križaljke te na zabavan način ponavljati strane jezike.

 

Mirela Jovičić je svojim učenicima 5. a razreda na satu SRO-a zadala zadatak da napišu za što se sve mogu koristiti novine i štapići za ražnjiće.

 

Psihologinja Jelena Rukavina i učiteljica matematike Maja Mirić kreirale su zagonetke za razrednu nastavu i mozgalice s QR kodovima za predmetnu nastavu.

  

 

Preuzeto sa službene Facebook stranice projekta Erasmus+ Love Life koju vodi koordinatorica projekta za našu školu Alenka Banić Juričić, prof. mentor.

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži

Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 

GDPR
Akti i dokumenti
Popis udžbenika 2020./2021.
INkluzivne škole 5+

Katalog

Novo u knjižnici

Školski kalendar

Školski kalendar za školsku godinu 2020./2021.

Raspored informacija

Dani otvorenih vrata

Natječaji

 

 

 

 

Trenutno nema raspisanih natječaja za radna mjesta.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 2. 2011.

Ukupno: 2569629
Ovaj mjesec: 8022
Ovaj tjedan: 277
Danas: 2
Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 2. 2011.

Ukupno: 2569629
Vrijeme u Umagu
CMS za škole logo
Osnovna škola Marije i Line Umag / Školska 14, HR-52470 Umag / os-marijeiline-umag.skole.hr / ured@os-marijeiline-umag.skole.hr
preskoči na navigaciju