preskoči na sadržaj

Osnovna škola Marije i Line Umag

Vijesti

Erasmus+ Love Life

Autor: Maja Lalić, 11. 2. 2020.

Erasmus+ Love Life u Umagu

Prvi dan - ponedjeljak, 10. veljače 2020.

 

U našoj školi provodi se dvogodišnji međunarodni projekt Erasmus+ Love Life (Volim život), čija je tema razvoj emocionalne inteligencije kod sudionika u projektu te podizanje svijesti o važnosti ove vrste inteligencije za što uspješniju kvalitetu življenja i socijalizacije u društvu.

Nakon što su naši predstavnici, učenici i učitelji, u veljači prošle godine boravili u Monopoliju u Italiji te ove godine u studenom u Marousiju kraj Atene (Grčka), ovaj tjedan je naša škola domaćin partnerskim školama iz Njemačke, Italije, Grčke i Poljske, obzirom da smo zaduženi za uspješnu provedbu modula 4. projekta, koji nosi naziv „Love your Mind“.

Tako je u nedjelju, 9. veljače, u Umag doputovalo 13 učitelja i 20 učenika. Na žalost, dva učenika iz Italije su se razboljela, tako da ne mogu prisustvovati projektnim aktivnostima u Umagu.

Hrvatski modul „Voli svoj um“ usmjeren je ka podizanju inteligencije, koncentracije i mentalnog blagostanja učenika i učitelja, tako da će naše projektne aktivnosti cijeli tjedan biti usmjerene ka treniranju mozga (Brain Gym). Učenici i učitelji će sudjelovati u detaljno i pomno razrađenim radionicama čiji su voditelji naši učitelji, školska psihologinja ili vanjski suradnici. Izdvojila bih CSI Umag, Brain Gym, natjecanje u igranju šaha i sudokua, glazbom i plesom do mentalnog blagostanja, upoznavanje staro-hrvatskog pisma glagoljice, IKT radionice, Oblak osjećaja ... Održat ćemo ili ćemo prisustvovati brojnim stručnim predavanjima - Gardnerova teorija višestrukih inteligencija (školska psihologinja), predavanje Dr. Ranka Rajovića „NTC pristup poučavanju darovitih učenika“ , a u četvrtak odlazimo u razgled Rijeke, Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu, gdje ćemo imati predavanje i radionicu o emocionalnoj inteligenciji na Filozofskom fakultetu – Odsjek za psihologiju, te u popodnevnim satima, interaktivnu radionicu i posjet Planetariju u Centru za astronomiju u Rijeci.

U petak ćemo tjedan zaokružiti obilježavanjem Dana zaljubljenih, Sv. Valentina, u Talijanskom kulturnom centru „Fulvio Tomizza“  te posjetom talijanskoj osnovnoj školi „Galileo Galilei“.

Autor:

Alenka Banić Juričić, prof. mentor

Školski koordinator projekta Erasmus+

 

U ponedjeljak, 10. veljače započeli smo Erasmus+ Love Life radni tjedan u našoj školi. Radni program prvog dana za učenike i učitelje bio je:

 

Dobrodošlica ravnateljice

Oblak osjećaja (pametni telefoni, alat Mentimer - voditeljica Alenka Banić Juričić)

Love Life: Brain Gym (pametni telefoni i Wordwall – voditeljica Alenka Banić Juričić)

Radionica: Vjeruješ mi, vjerujem Ti (voditeljice Tamara Kleut, prof. i Mirela Jovičić, prof.)

Radionica: Brain Power (vježbe koncentracije i opuštanja; voditeljica Željka Čikeš, licencirana „Relax Kids“ trenerica; Tamara Kleut za prijevod na EJ)

Radionica: Mentalno blagostanje - Mudrost ogledala boja (voditeljica Branka Ribarić, ovlaštena trenerica; Alenka Banić Juričić prevodi).

Gardnerova teorija višestrukih inteligencija (predavanje održala psihologinja Jelena Rukavina)

IKT radionica: Canva, Storyjumper, Mentimer, Wordwall

1. Storyjumper i Wordwall – Alenka Banić Juričić

2. Canva i Mentimer – Martina Baljak i Jelena Rukavina

Prijem kod gradonačelnika u gradskoj vijećnici

Vođeni razgled Umaga (Barbara Crnobori, muzejska pedagoginja )

 

Autor:

Alenka Banić Juričić, prof. mentor

Školski koordinator projekta Erasmus+

 

Foto: Maja Lalić, Martina Baljak i Jelena Paić
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 

GDPR
Akti i dokumenti
Popis udžbenika 2020./2021.
INkluzivne škole 5+

Katalog

Novo u knjižnici

Školski kalendar

Školski kalendar za školsku godinu 2020./2021.

Raspored informacija

Dani otvorenih vrata

Natječaji

 

 

 

 

Poštovani,

Osnovna škola Marije i Line je u razdoblju od 18. do 26. siječnja 2021. godine objavila natječaje za učitelja/icu slovenskog jezika na određeno nepuno radno vrijeme, učitelja/icu gitare u glazbenom odjelu na neodređeno puno radno vrijeme i spremača/icu na neodređeno puno radno vrijeme. 

U razdoblju od 21. do 29. siječnja 2021. godine raspisan je natječaj za spremače/ice na neodređeno puno radno vrijeme kojim potražujemo dva (2) izvršitelja.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 2. 2011.

Ukupno: 2607178
Ovaj mjesec: 4892
Ovaj tjedan: 364
Danas: 1
Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 2. 2011.

Ukupno: 2607178
Vrijeme u Umagu
CMS za škole logo
Osnovna škola Marije i Line Umag / Školska 14, HR-52470 Umag / os-marijeiline-umag.skole.hr / ured@os-marijeiline-umag.skole.hr
preskoči na navigaciju